Om livet på landet, vår familj & vårt hem. Och kanske lite annat...

tisdag 10 januari 2012

Recept tack!

Alice söta kläder från topp till tå kommer från NoaNoa -superbra kvalité!




Jag ÄLSKAR soppor! Såå är det någon som har ett smaskigt & enkelt recept & vill dela med sig så tar jag med glädje emot det! Själv gör jag en hyfsad Potatis & Broccoli soppa samt Löksoppa.

3 kommentarer:

  1. Vad härligt med fikamys och "tågluff"!
    Nu så ska vi se...
    Den soppan frestylade Thomas men typ såhär:
    fräs den lök man vill ha tror det var charlottenlök sen på med vatten, buljong tex grönskaksbuljong och i med skalade lite delade jordärtskockor. Sen i med vitt vin peppar och salt efter smak sen ska detta stavmixas och glöm inte grädden det blir godare med det i.
    Jag brukar göra en soppa med torskbitar i (delade torsblock i tärningar). Fräs purjolök på med en 1l vatten + 2 tärningar fisk- eller grönsaksbuljong. i med skivade morötter och fisken den ska ju bli vit i koket.. Sen i med brocollibuketter och grädde och den lilla hemligheten som får många soppor att bli goda Timjan! Brukar ha torkad Timjan i..
    Tomatsoppa fräser lök sen i med grönsaksbuljon och vatten + en blandning av krossad tomat som man mixat med vanliga tomater. I med en salt och peppar och basilika och vill man lite grädde!
    har inga recept på soppor vi gör dom "lite på en höft"...
    Kramar till er och ha en super nicig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för alla recept vännen!! Återkommer efter avsmak... :-)

      Radera
  2. Idag kom M hem & sa att jag skulle få ett recept på en jättegod morots soppa! En kollega på hans jobb hade haft med sig just detta till lunch & M hade prosmakat & gillat! Kul tycker jag!

    SvaraRadera